2011. május 28., szombat

Beszámoló - Tengeralattjáró

Egyik nap (volt az úgy 4-5 nap is) eléggé felhős, esős volt az idő, így úgy döntöttünk, hogy valami olyat csinálunk, amihez nem kell Nap. Ez pedig tengeralattjárózás volt. :)
A Hilton hoteltől indul a program, óránként összegyűjtenek jó sok embert, majd kiviszik őket úgy 10 percre a parttól, ahol vár rájuk a tengeralattjáró, amiből 2 fajta van. Az egyik nagyobb, nagyobb ablakokkal, a másik kisebb kisebb ablakokkal. Mi a kisebbre mentünk, egyrészről abból is jól lehetett látni, másrészről ez is 90$ volt fejenként (+adó).
Szóval kihajóztatták a népet, majd azok szálltak le először, akik a nagyobb tengeralattjáróra vettek jegyet. Ennek mi örültünk, ugyanis így kétszer láthattuk, hogy bukkan felszínre egy ilyen hajó, és le is tudtuk videózni, meg fényképezni. A hajóról át kellett szállni, és egy vékony létrán lemászni. A helyek tényleg nem voltak nagyok, egymás mellett ültünk, merőlegesen az orrától a végéig, és mindenkinek jutott egy-egy ablak.
A felszín alatt egyáltalán nem lehetett érezni a hullámzást, az odáig vezető úton viszont igen és addig volt még nagyon rossz, amíg beültünk a tengeralattjáróba és az nem indult még el. De kibírtam! :)

Ahogy süllyedtünk, egyre kevesebbet lehetett látni, fényképezni egyáltalán nem tudtam, pár képet rakok fel, de sajnos nem sok látszik belőlük. Szabad szemmel persze minden kivehető volt, sok színes halat láttunk, olyat is, ami csak Hawaii partjainál láthatóak. Delfint sajnos nem láttunk, de óriás teknőst igen.
Adott útvonalon haladtunk végig, voltunk 30 méter mélyen is, a látnivalók részben odatelepítettek voltak, részben a természetnek, háborúnak köszönhetően voltak ott. Egy amerikai katonai hajó és egy 34 méter hosszú koreai halászhajó is nyugszik a tenger mélyén, és 2 lezuhant repülő mellett is elmentünk.
Az 1 óra hamar elment, nem is nagyon érzékeltük az időt, én mondjuk több halacskára számítottam, de egy programnak ez is jó volt.
Ahogy közeledtünk a parthoz, elkezdett szakadni az eső, úgyhogy még meg is áztunk.

A tengeralattjárózásról több infót itt találtok: Atlantis Submarines

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése