2011. május 22., vasárnap

Beszámoló - Hawaii, Waikiki

Egy pár képet töltöttem már fel Waikikiről, a városról konkrétan több nem is lesz, mert igazából nem tudok várost fotózni. :) Nekem az olyan üres.
A Part egyébként jó részt szállodákból és egyirányú utcákból áll. Minden sarkon van egy-egy úgynevezett ABC Store, ahol innivalót, szuvenírt, és tipikus Hawaii (virágos) ingeket lehet kapni.


A Duty Free Gallery is közel van a strandhoz, ahol Burberrytől kezdve Armanin, Guccin keresztül minden nagyobb márka képviselteti magát, viszont úgy vettem észre, hogy itt régebbi kollekciós termékeket árulnak, és közvetlenül a bevásárlóközpont mellett megtalálhatóak egyesével is ezek a boltok az újabb kollekciókkal.
Az egész turizmus szinte a Japánokra, Kínaiakra és Koreaiakra van kiépítve, nekik vannak külön turista buszok is a városban, több, mint a "többi" turistának. Őket sem fogom megérteni, és ezt most nem bántásból írom, az rendben van, hogy a déli napsugár káros, de hogy lehet élvezni a helyet kalapban, hosszúujjúban, hosszúnadrágban, zártcipőben 35 fokban, ezt nem fogom elhinni soha.
3 turista busz járat van, ebből az egyik egy bevásárlóközponthoz visz, teljesen nyitott, 2$ egy út, viszont ugyanoda visz rendes busz is, ami 2,5$, kapsz jegyet, amit 3 órán belül felhasználhatsz mégegyszer, átszállásra, vagy visszaútra.



A helyiek egyébként kedvesek, vendégszeretőek. Nincsenek privát strandok, ha meglátod a vizet és fürödni szeretnél, mehetsz, sőt ha kerítésen kívülre lóg egy gyümölcsfa ága, akkor leszedheted a gyümölcsöt róla. Nem lőnek le, mint például Texasban, ahol ha nem kérsz engedélyt, hogy bemenj kerítésen belül és a tulaj nem ismer, minden szó nélkül rád lőhet... Soha nem fogom megérteni a szabad fegyvertartás elvét.
Ha igazán finomat szeretnél enni, akkor készülj fel, hogy nem fogsz! :) Mik is az amerikai hagyományos ételek? Hamburger, hot-dog, steak, és pizza mindenhol van, a rendes ételekért pedig meg kell szenvedni. Itt Waikikin 2 éttermet találtunk eddig, ahol nem csak az előbb felsoroltak vannak. Az egyik a Cheesecake Factory, ott vacsorára 1 órát kell várni, ez is mutatja, hogy kevés jó étterem van és nem is értjük, hogy miért nincs több, hisz kereslet lenne rá. A másik pedig halas étterem, ahol nekem is van 1 fajta tészta csirkével, én ugyanis semmit nem szeretek, ami vízben él. Na jó, a kalamárit (tintahal karika) már megeszem, de csak azért mert nem érzem rajta a "tengerízt". :)


Sok bronz szobor van a parton, és nagyon sok hajléktalan. Engem elég érzékenyen érint egyébként a téma, úgyhogy nem is tudnék itt élni.Rengeteg park, és zöld terület van, ahol barbecuezni is lehet, vannak kialakított helyek. Ami tetszik még, az a szabadság, hogy az emberek felveszik a fürdőruhát, fogják a szörfjüket és elindulnak az óceánba. Nincs rajtuk más ruha, nincs náluk táska és cipő sincs a lábukon. És az emberek sem néznek rájuk furcsán, mert itt ez a szokás. Én is mentem már így vissza a szállodába, persze a talpamat sikálhattam egy jó ideig, de annyira felszabadító érzés volt, hogy mindenkinek ajánlom kipróbálni.


A strandon van külön elkerített rész, ahova nem tudnak be"menni" a hullámok, melegebb a víz, gyerekeknek tökéletes, és van persze nyitott rész is. Elég sok program és látnivaló van a szigeten, de persze Maui is közel van és egy aktív vulkánhoz is van túra másik szigetre. Mi lusták vagyunk, úgyhogy csak Oahu-n töltjük el a 18 napot, amíg itt vagyunk.

Hirtelen most ennyi jutott eszembe, ha van kérdésetek írjatok! :)

4 megjegyzés:

  1. Az picit fura hogy csak 2 olyan étterem van ahol rendes kaját lehet enni,elvagyok én a hambival is de 18 napon keresztül kicsit gáz lenne xD
    És Ti mennyit időt töltöttetek el a strandon????

    VálaszTörlés
  2. Ne is mondd, reggeli tojásrántotta vagy subway, én mekis, burger kinges reggeliket képtelen vagyok megenni. Ebéd pizza, és akkor vacsorára próbálunk valami normális megoldást találni, mert ugye az étterem se olcsó.
    A strandon általában 2 órát bírunk ki, addig ugrálunk a hullámokba, frizbizünk, ami nem az én sportom, kicsit napozunk, de mindig rájövünk, hogy nem szeretjük a homokot. :)

    VálaszTörlés
  3. szia! Robogót lehet bérelni?ha igen, kb mennyi lehet 1 napra? mindenki csak autobérlésről beszél, de mi robogóval szeretnénk bejárni a szigetet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia,
      Sajnos azt nem tudom, nem is nagyon láttam robogókat vagy bérlési lehetőséget. De nem rossz ötlet. :)

      Törlés