2012. augusztus 19., vasárnap

Barcelona - 5. nap

A mai napra egészen "különleges" programot szerveztünk, állatkertben voltunk. :)

Megint picit tovább aludtunk a kelleténél, így ebédidő lett, mire elindultunk. Most egy ír étteremre esett a választasunk. Egyik helyen sem ettünk még kétszer egyébként. Szerintem ide se megyünk vissza többet, hacsak nem azért, hogy megkóstoljunk egy ún. piros sört. Ti ittatok már olyat?

 

Az állatkert is a Ciutadella, Vila Olimpica metró megállónál van. Itt van a végállomása az egyik villamos vonalnak is, ami egyébként két plázát is érint. :)

A felnőtt jegy 17€, de a hotel aljában szoktak lenni mindenféle kedvezményre jogosító kis kártyák, szórólapok. Az állatkertnek két kedvezménye is van, az egyik 2€, a másik 20% a jegy árából. Könnyen ki lehet számolni, hogy a 20% több kedvezmény, így mi azt használtuk fel.

 

Én már harmadjára jártam itt, párom még egyszer sem volt, úgyhogy nagyjából én voltam az idegenvezetője. Még mindig a földikutyák a kedvencek. Közvetlen a bejáratnál vannak, így a túra elején és a végén is megnéztük őket.

 

Mióta megjöttünk, mindennap 30 fok van, ez megviseli az állatokat is, bent hűsöltek inkább, illetve nem voltak túl aktívak se.

 

Út közben találtunk egy új részt, ami tavaly még nem volt ott. Rengeteg tábla van itt, amin az állatkert történetét lehet elolvasni. Nem rövid, 1888-tól kezdődnek a leírások. Az egész állatkert úgy indult, hogy egy gazdag emberke a városnak ajándékozta az egzotikus állatokból álló gyűjteményét.

Szomorú tények is vannak itt, miszerint a Spanyol háborúban az élelmiszer hiány miatt rengeteg állat elpusztult, illetve volt olyan nap is, amikor 4 bomba is eltalálta ezt a területet.

Szintén innen tudtuk meg, hogy élt itt egy albínó gorilla. Egy csapat gorilla megdézsmált egy banán ültetvényt, ezért lelőtték őket. Majd észrevették, hogy az egyik nőstényen lóg egy kis fehér gorilla. Így került az állatkerthez, Snowflake, aki végül 3 párt is talált magának, 20 utódja született, de egyikük sem lett fehér. 36 évesen halt meg. Több infó róla: Snowflake

A csimpánzok. Nem tudom megmagyarázni, de annyira fura érzésem van velük kapcsolatban. Képzeljétek el, hogy az egyik tapsolt, a másik fröcskölte az emberekre a vizet, a másik kettő pedig nyújtotta a karját, hogy dobjanak nekik enni. Kaptak is almát, de az egész olyan irreális, teljesen emberszerűen viselkedtek. Tudom, nem sokban tér el a DNS-ünk és nagyon okos állatok, de akkor is az egész olyan furcsa volt.

A végén már merész volt az egyik kisállat, oda jött az üveghez, le is fotózkodtunk vele. :)


Egyébként most is találkoztunk magyarokkal, az ajándékboltban hallottuk meg őket.
Érdekességként, egyik este egy kis olasz étterembe mentünk be, nagyjából tele volt, az asztalok elég közel voltak egymáshoz. Leültettek minket és egyből ki is derült, hogy a mellettünk ülő fiatal pár is magyar. Eddig 3 nap találkoztunk véletlenül magyarokkal, mindenki itt nyaral? :)

Hazafele képek:

A hotelhez közel az egyik utcában van ez az épület. De olyan magas, az utca meg olyan keskeny, hogy képtelenség szemből, egybe lefotózni.

 

Így telt a mai napunk. :)

 

3 megjegyzés:

  1. Jaj egyem meg milyen aranyosak az állatok! A történetük tényleg nem túl kellemes, de szerintem minden állatkert hasonlókat élt át a háborúk során, szegénykék :(
    Akkor ezek szerint nem annyira jó a kaja Barcelonában? Vagy mindig új ételeket akartok kipróbálni? Én szinte mindig csalódom az éttermekben, szóval szeretem ha olyan helyre megyünk, ahol már voltam és tudom, hogy mit kell rendelni, ami fino m :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha szereted a tengeri herkentyűket, halat, akkor nem nehéz jó éttermet találni. De én nem eszek semmit, ami vízben él, se steaket, így elég nehéz a dolog. :)
      Úgyhogy nem kisérletezünk, csak nem akarunk mindig pizzát enni. :)

      Törlés
  2. Milyen jó képeket sikerült csinálni az állatokról :))
    A csimpánzos érzésedben osztozom...

    VálaszTörlés