2011. december 10., szombat

Bécsi karácsonyi vásár

November végén jártunk először a bécsi karácsonyi vásárban. Nagyon hideg volt, úgyhogy a forralt bor kóstolás mindenképp a programok között szerepelt. :)Egy éjszakát ott aludtunk,a Rathausplatz közvetlen közelében foglaltunk szállodát, így egyedül csak azon a téren voltunk. A képeket és a vásár térképét nézegetve nagyobbnak gondoltam, de azért annyira nem kicsi.Éhesen érkeztünk, mert gondoltuk majd eszünk egy jót, ez volt talán az egyetlen csalódás, ugyanis nincsenek nagyon kaják. Egyedül virsli, hot dog, fagyasztott dolgok, sült krumpli, plusz előre kész üres lángos volt kapható. Igaz, volt még melegszendvics is, de étel szempontjából a bécsi meg se közelíti a pesti vásárt.


Ez a családnevem miatt érdekes. :)

A forralt bor nekem erős volt, úgyhogy kipróbáltuk a puncsokat. Párom almásat ivott, én pedig erdei gyümölcsöset. Mind a kettőbe voltak apró gyümölcsdarabok is. A bögre ugyanúgy működik, mint Pesten, ha visszavittük kaptunk érte pénzt, mi viszont megtartottunk kettőt is. Darabja egyébként 2,5 Euro.
Venni mindössze 1 hűtőmágnest vettünk.
Volt egy annyira jó, amiben fenyőfa volt, és a tetején pedig a mikulás, aki félig kilógott a gömbből, na ezt így utólag nagyon sajnálom, hogy ott hagytam. És még azt a kis "csodavárost" is, aminél a házak felett köröz a télapó. :)Voltatok már a bécsi vásárban? 

2 megjegyzés:

  1. Én tavaly voltam,bár a szervezés az iroda részéről nem volt a legjobb,amivel kimentünk+az idegenvezető hajjaj..,de a vásár szép volt nagyon:)
    Szereztem egy tök jó bögrét,ittam puncsot,aztán vártunk vagy másfélórát a buszra,mert nemtudott bejutni oda ahova kellett volna.
    Szerettem volna ebben az évben is menni,úgy is volt,hogy megyünk,de úgy alakult,hogy a Pestit fogom megnézni :)

    VálaszTörlés
  2. Én tavaly voltam a párommal, nagyon klassz volt :)

    VálaszTörlés