2012. január 4., szerda

Beszámoló - Riga

Tavaly októberben voltunk Lettország fővárosban, Rigában. Az odaút kalandos volt, ugyanis prágai átszállással mentünk. Prágába pedig csak kis propelleres gép ment, aminek egyik oldalán két sor, másik oldalán csak egy sor ülés volt. :) Nagyjából 50 személyes gép lehetett, addig ilyennel még nem repültünk. Nagyon hangos volt, és kicsit ijesztő is, nem lennék rajta stewardess. :)


A reptérről mi taxiztunk, a taxik államiak, csak olyanba üljünk be, amin szerepel a Riga Taxi matrica, sárga és fekete kockák kíséretében. A legtöbb taxi piros vagy zöld. A zöldek a Baltic taxihoz tartoznak, ők is megbízhatóak. Viszont nem olcsóak. De ez nem is csoda, hisz a LAT drágább az Eurónál is!

Igaz, hogy még csak októbert írtunk, de már nagyon hideg volt. A nappali hőmérséklet 5 fok körül alakult és nekem nem is volt igazán téli kabátom még, úgyhogy nagy városnézések nem voltak. Egyszer mentünk be az óvárosba, de akkor is félúton be kellett ülnünk egy meleg teára. Nem tudom pontosan milyen nap voltunk várost nézni, de az egész üres volt. Rajtunk kívül csak egy kínai csoport bolyongott az utcákon és néhány kóbor macska.


A várost járva kiértünk a folyópartra, ahonnan látszik a tv-torony, és itt egy bácsika egy kis lepukkant hajóról kiabálva megkérdezte, hogy elvigyen-e bennünket hajókázni. Nekem nem volt kalandvágyam, úgyhogy nem mentünk, de higgyétek el nem is volt bizalomgerjesztő. :) Már-már sajnáltam szegényt, biztos nem nagyon van bevétele olyan hajóval.


Kajákat tekintve nem is emlékszem nagyon hogy miket ettünk. Azt tudom, hogy van Mc Donald's ami egy buli után nagyon jól esett, és egy Double Coffee nevű kávézó is, ahol finom édességek vannak, és egy finom gyrosost is találtunk.
Szóval várost egy alkalommal néztünk, akkor is csak az óvárosban voltunk ami egyébként az Unesco-s világörökség része. Bevásárlóközponttal nem nagyon találkoztam, pedig kerestem. :)
Bulizni viszont kétszer is eljutottunk, igaz csak az egyik volt szórakozóhelyen. A lányok ott nagyon adnak magukra, szinte mindenkin szoknya, ruha van. Úgyhogy látszott rajtam, hogy nem vagyok odavalósi. :)

Ha a városban közlekednétek, akkor ahhoz van busz, troli és villamos is. Ezekről ITT tudtok többet olvasni.

1 hétig voltunk, sok mindent szokásunkhoz híven nem csináltunk. Így más nem is nagyon jut most eszembe. Ha van kérdésetek, akkor azt tegyétek fel, ha tudok válaszolok. :)

A képeket pedig hamarosan felteszem.

Legközelebb próbálok melegebb és érdekesebb helyről írni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése