2012. július 31., kedd

Miket vittem Svédországba?

Ígértem, hogy megmutatom nektek, miket pakoltam be az utazáshoz. Ez is egy amolyan teszt poszt lesz, mert mindent ipadról csináltam. Áttöltöttem a képeket, itt szerkesztem és itt is írom. Az írással nincs baj, már az előző posztból kiderült, viszont nem tudom hogy fognak kinézni a képek és hogy mekkora méretben fogja felrakni őket. Az esetleges hibákért elnézést kérek. :)

Tehát két bőröndbe szoktam pakolni, egy nagyba és egy kézibe. Néha nehéz két bőrönddel lavírozni, amíg a nagyot nem adtuk fel, de ugyanakkor a kézi csomagom 10-12 kg szokott lenni, amit nem olyan jó cipelni. Főleg átszállásnál és még ha rohanni is kell. Szóval nekem ez praktikus. Mondjuk azért erőltetem az ipadról való blogolást, hogy a laptopot otthon hagyhassam, így mindjárt 3 kilóval könnyebb a kézi poggyászom.Ez már a második olyan bőröndöm, aminek a két oldalába lehet pakolni. Nem szeretem. Valahogy jobban elvoltam azzal, aminek úgymond csak 1 rekesze volt, mert azt még lehetett púpozni. :) Ennél viszont, ha az egyik oldal púposabb, akkor már nem lehet összezárni.

Mindig egy lista alapján pakolok. Ha ezen sorba végig megyek, akkor nem szokott otthon maradni semmi. Van egy trükköm arra nézve, ha valamit nem rakok be azonnal, mint pl a hajvasalót, annak ugye használat után még kicsit hűlnie is kell. Szóval ha valamit még intézni kell elindulás előtt, vagy valami kimaradt még a bőröndből, akkor azokat felírom egy papírral és felragasztom a bejárati ajtóra. Így biztos jobban szem előtt vannak a teendők, mintha az asztalon hagynám a papírt.

Megosztom veletek a listámat, vannak olyanok, amikre nincs szükségetek, pl Flector tapasz. :/ De úgy gondolom egy váznak jó lehet a saját listátokhoz.

Ruhák. Svédországba készültünk. Az előrejelzés szerint az éjszakák hidegek, 13 fok körül alakulnak, a nappalok sem lesznek 25 foknál melegebbek. Ezért pakoltam basic trikókat és hozzájuk olyan felsőket, amiket rájuk tudok venni.

A baloldalon 1 hosszú ujjú ing, 2 rövid ujjú ing (1-et kivettem belőle) és egy ujjatlan neon színű ing van. Középen 1 gombos pulcsi, 1 rövid ujjú gombos pulcsi, 1 kapucnis felső és 1 bebújós pulcsi van. Utóbbit szintén otthon hagytam. Jobboldalon pedig egy vastagabb cipzáros pulcsi van.

Baloldalon egy alkalmibb póló, 1 denevérujjú felső és egy otthoni póló van. Jobboldalon pedig 5 trikó látható.

Alsókból bepakoltam egy szoknyát, de végül az is otthon maradt. Középen 3 rövidnadrág, jobbra pedig 1 vékonyabb, egy kék hosszúnadrág van, plusz egy otthoni melegítő. Volt még nálam egy farmer, abban utaztam azért nincs a képen.

Cipőkből próbáltam mindenfélét rakni. Felül az új telitalpúm és az imádott rózsaszín magassarkúm van, alul pedig telitalpú szandál, papucs és egy balerina látható.

Következőnek a neszeszerem mutatom meg:

Ide is abszolút lightosan pakoltam, mert tulajdonképpen tudtam, hogy nagyon nem fogunk kimozdulni, lakásba meg nem kell sok minden. Ecsettisztító, hajbalzsam, hajas cucok, fésű, szemöldökcsipesz, éjszakai krém, izzadásgátló, lakk szárító spray, sminklemosó, arclemosó, lakklemosó, sminkalap és szemkrém van a fenti képen.

Ecsetekből nem tudok meglenni a normál méretűek nélkül, úgyhogy ez mindig alapfelszerelés.

Sminkekből is csak egy alapot vittem, szemhéjfestéket nem is használtam. Ajakbalzsam, szájfény, púder, kontúr szett, szemöldök szett, szemceruza, alapozók, színezett hidratáló, Naked paletta, UD szemhéjfesték, korrektor, szemhéjalapozó, pirosító, vízálló és normál spirál, Revlon lip butter és sminkalap volt a készletem az egy hétre.

Gyógyszereket mindig viszek, ha kell ez kiegészül megfázásra valókkal is. Hasfogó és fertőtlenítő tabletta, fájdalomcsillapító és nyugtatót vittem most. Nyáron mindig szedek "répatablettát", hogy védjem a bőröm. :)

A kézipoggyászomba kerülnek a kütyük. A töltőket is ide rakom, mert ha elveszne a bőrönd, akkor meg lennék lőve nélkülük. Hosszabb utaknál, átszállásoknál szoktam berakni még csere fehérneműket, nekem és a páromnak is, ki tudja. Ha nem indul a járat vagy lekéssük a csatlakozást, akkor jól jöhet. Egyszer volt már rá szükség, amikor 12 órát vártunk egy reptéren, lekésett csatlakozás miatt...

Szintén a kézipoggyászba rakom a következőket: könyv, rejtvény, toll, útlevél (Európában is mindig viszem), pénztárca, napszemüveg, zsepi, óra.

Végül pedig egy kép a bepakolt táskámról. A ruhákat külön egy oldalra teszem, abba amit nem lehet lezárni egy cipzáros anyaggal. A zárhatóba mennek azok, amik könnyen kiborulhatnak kinyitáskor. Mindig alulra teszem a cipőket, keményebbeket, mert ha felállítjuk a bőröndöt, akkor ugye minden lefele indul. :)

Régebben mindent zacskóztam, mostanában a ruhákat már nem, a neszeszerek is egész jól zárnak, úgyhogy a cipőket és a fehérneműket szoktam szatyorba tenni.Ennyi lett volna a csomagolási kisokosom, remélem hasznosnak találjátok. :)

2 megjegyzés:

  1. Egyik évbe voltam Svédországba, nagyon jól éreztem magam, biztos visszamennék többször.

    VálaszTörlés