2012. július 29., vasárnap

Most történik - Időjárás Svédországban

Annyi mondhatok előre, hogy a nyár itt igen rövid, még úgy is, hogy az ország déli részén vagyunk.Egy ipadra való alkalmazással írom ezt a posztot, amolyan teszt bejegyzés lesz így. Nem rossz amúgy, de vannak hiányosságai. Például előre feltöltött képeket tudok csak beilleszteni, illetve nem lehet vízjelet rakni a képekre. Úgyhogy most az instagramos képeimet tudom csak posztolni.

Szóval. Itt elég rövid ideig van igazán jó idő. Nem véletlen, hogy a svédek a 25 fokot már kánikulának nevezik. Hétfő este érkeztünk és kedden volt az első igazán meleg nap a nyáron.
A tenger persze nem tud felmelegedni, hivatalos mérések szerint 17 fokos volt szerdán. Mindig is írtóztam a hideg víztől, soha nem mentem bele, csak épp megmostam a lábam. Most azonban azt mondtam, hogy azért is belemegyek. Meg is mártóztam benne nyakig. Tiszta büszke voltam magamra. :)

Nem tartott sokáig a jó idő, tegnap már meg is érkezett az ősz. 18 fokkal és esővel.Ma sem sütött ki a nap és szerdáig, amíg itt vagyunk, már nem is várható jó idő.

Nem fogom bánni, ha otthon 30 fokba érkezünk haza. :)Még annyit írnék ide, hogy ami nekünk furcsa lehet az az, hogy nagyon sokáig van világos még itt délen is. Már megvolt ugye a nap-éj egyenlőség, de így is 22:45-kor még ilyen világos van.

És hajnal 3-kor már világosodik. :)Tudnátok olyan helyen élni, ahol nyáron ritkán van csak 20-25 fok felett a hőmérséklet?2 megjegyzés:

 1. óó, imádom Svédországot és északot, mit meg nem tennék azért hogy kint legyek most :( szerencsés vagy!:)

  VálaszTörlés
 2. Nem.
  Ha választanom kellene hol éljek csak Olaszország jöhetne szóba, max Francia Riviéra, ezek bevált helyek :D
  Ma este itthon is hasonló idő volt.
  Hátha jövőre szerencséd lesz és a rokonok délebre költöznek :)

  VálaszTörlés