2012. augusztus 16., csütörtök

Barcelona - 2. nap

A mai nap nem úgy telt, ahogy tervezve lett, de sebaj. Elég sokat sétáltunk, boltokat kerestünk, és voltunk a kikötőnél is.

Sikerült elaludni, párom reflexből lenyomta az ébresztőt, én pedig egyáltalán nem ébredtem fel rá, így 11-kor keltünk.

Elindultunk ebédelni, majd megkerestük a Kikot. Ez egy smink bolt, igazából azok a lányok fogják értékelni, akik a másik blogomat is olvassák. :)

Közben fotóztam is, de igazából akkor lesznek majd jó város képek, amikor egyedül megyek el sétálni, mert akkor meg tudok majd állni ott ahol akarok, akkor amikor akarok. :)





Ez az a tér, ahol tegnap a felvonulást láttuk:


Van egy rész, ami ilyen kis szűk utcákkal van tele. Teljesen úgy érzem itt magam, mintha Velencében lennék.



Miután megszereztem az áhított lakkot, utána szerettünk volna elmenni egy szupermarketbe, vízért, üdítőért, plusz nekem egy fogkeféért, mert az otthon marad. De közben úgy döntöttünk, hogy benézünk a piacra. Nem volt valami jó ötlet, de tény, hogy egy élménnyel gazdagodtunk. Meleg, pára, kosz és büdös. Röviden ezek maradtak meg bennem. :)

Az elején nem volt gond, mert csak sonka árusok és gyümölcsösök voltak. Na de beljebb! Mindenféle tengeri herkentyű és hozzá a tipikus "tenger szag". Én így hívom. :)

La Rambla, innen nyílik a piac:



Van néhány pult, ahol enni is lehet. Mindegyik tele volt, szóval biztos finom az étel:





Utána megláttam a belsőséges pultot. Fogalmam sincs milyen állat néz ott vissza ránk, és bocsánat, ha valakinek rémálmot okozok, de le kellett fotóznom. El sem tudom képzelni, ki veszi, eszi ezt meg. :S



A hazafele utat is dokumentáltam. Egyébként annyira jó ez a város olyan szempontból, hogy mindenhol van mit fotózni. Benézek az egyik utcán, ott egy díszes templon, átnézek a másik oldalra, ott egy régi szép épület. :)





Késő délután elmentünk a kikötőhöz, erről és a tengerről még nem csináltam képet, de a közelben fotóztam. Igazából sminklemosóért mentem. :) A Carrefourban, ami egy két emeletes élelmiszerbolt, nem volt olyan zöld Garnier, amit szeretek. Én pedig tudtam egy Consumot, ahol van, mert tavaly is ott vettem. Dolgunk nem volt, úgyhogy lesétáltuk az ebédet és előre a vacsorát. :)





Ez pedig az Artz hotel alja. Így képen nem olyan látványos, de a fenti oszlopok vízesést generálnak, és szó szerint egy vízfüggöny van itt. Nagyon látványos:



A Ciutadella metró megállónál pedig van egy park, ahol van egy kis folyó, ami egy vízesésben végződik. Nekem nagyon tetszik ez a park egyébként. Egy kis lépcsőn kell felmenni, kicsit rejtettebb, füves, padok is vannak, el tudnám képzelni, hogy kiüljek oda olvasgatni.






És itt vagyok én is. :)



Így telt a második napunk. :)



1 megjegyzés: